مشکلات کاشت مو | نکاتی که قبل از کاشت مو باید بدانید
به تازگی جراحی کاشت مو برای اهداف زیبایی بسیار رایج شده است. پیوند مو در مقایسه با سایر روش های جراحی زیبایی عوارض کمتری دارد. با این وجود اگر پیوند مو با دقت انجام نشود ، می تواند عوارض جدی ایجاد کند. مشکلات
طیف گسترده ای از عوارض نه چندان شدید و قابل کنترل وجود دارد. عوارض بعد از عمل جراحی کاشت مو عبارتند از درد ، ادم ، عدم تقارن ، خونریزی ، زخم قابل مشاهده ، فولیکولیت ، پوسته پوسته شدن ، سکسکه ، خارش ، حساس بودن بیش از حد و التهاب ناحیه اهدا کننده می باشد.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2023
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
سایر عوارض پس از عمل جراحی عبارتند از:
- زخم های هیپرتروفیک و کلوئید ،
- فیستول شریانی عروق ،
- عفونت ،
- کوبلستوونینگ ،
- غش کردن ،
- تغییرات رنگدانه ،
- نکروز،
- واکنش گرانولوماتوز،
- گرانولومای پیوژنیک ،
- وارسیلی فرم کاپوسی اراپشن.
جدی ترین عوارض پیوند مو نکروز است. گاهی عوارض جانبی پس از پیوند مو برای کسانی که این روش ها را انجام می دهند مشکلاتی ایجاد می کند. مشکلات
آیا کاشت مو با روش جداسازی فولیکولار FIT و خارج کردن واحد فولیکولی FUT مناسب است؟
افرادی که موهای جلوی سر (خط مو) آنها تا وسط سر کاملاً ریخته ( طاس) معمولاً نمی توانند با این روش ها به نتایج مورد نظر خود دست یابند. اول به این دلیل که موهای بانک موی (سایت اهدا کننده) آنها نازک است و دوم اینکه در یک جلسه ، بیش از 2000 مو نمی تواند پیوند داده شود و چون در این روش انتقال مو همه گرافت ها نمی توانند کاشته شوند ، در نهایت تعداد اندکی مو در سر آنها مشاهده می شود.
مشکلات
در کدام منطقه از سر می شود کاشت مو انجام داد؟
به طور کلی، در روش های FIT و FUT تنها در منطقه جلویی سر و ریش و سبیل کاشت مو انجام می شود. کاشت مو در ابرو ، مژه ، خط ریش و پیشانی با روش های فوق زیاد مناسب نیست و نتيجه ای ندارد. زيرا روش های فوق حتماً باید به وسيله دست و توسط تکنسین های با تجربه انجام شود.
مشکلات
آیا پیوند مو نیاز به تکرار دارد؟
همانطور که در بالا ذکر شد ، ما نمی توانیم بیش از 2000 رشته مو را با روش های FIT و FUT پیوند دهیم. در نتیجه ، اگر این تعداد گرافت در قسمت جلوی سر کاشته شود ، پشت سر خالی باقی می ماند و اگر پشت سر کاشته شود ، جلوی سر خالی می ماند. در نتیجه متقاضی باید یکبار دیگر برای کاشت مو مراجعه کند.
اما متاسفانه ، به دلیل استفاده از بانک مو در مرحله اول نباید انتظار داشته باشید که معجزه ای رخ دهد و بتوانید از قسمت اهدا کننده برای بار دوم استفاده کنید. زیرا دیگر هیچ موی اضافی به طور طبیعی وجود ندارد که برای کاشت مجدد مو مورد استفاده قرار بگیرد.
این روش برای طاسی های زیاد مناسب نمی باشد.مشکلات
مشکلات پیوند مو با روش های FIT و FUT
مشکلات احتمالی پیوند مو با روش های FIT و FUT به شرح زیر است :
- خونریزی ،
- بی حسی ،
- درد ،
- التهاب و قرمزی پوست ،
- احساس خارش در منطقه ای که مو کاشته شده ،
- سکسکه ،
- التهاب صورت ، چشم ها و پیشانی ،
- بخیه پشت سر.
- تورم ،
- نامتقارن بودن خط مو ،
- زخم قابل مشاهده ،
- فولیکولیت ،
- پوسته پوسته شدن ،
- حساس بودن بیش از حد ،
- التهاب ناحیه اهدا کننده.
پس از پیوند مو از مسکن قوی استفاده کنید. و حداقل یک هفته پس از پیوند مو استراحت کنید.
مشکلات
معایب پیوند مو با روش های FIT و FUT چیست؟
- پیوند مو توسط تکنسین و زیر نظر پزشک انجام می شود و پزشک در این فرایند دخالت ندارد.
- خط مو در این روش ها طبیعی نیست و فاصله هر دو رشته مو زیاد است.
- این روش ها با دست انجام می شود و خطای انسانی دارد.
- زمان کاشت طولانی است.
- در چند روز اول پس از کاشت مو نقاط قرمز رنگی بر روی پوست سر دیده می شوند ،
- دیده شدن خط بخیه در پشت سر در صورت کوتاه بودن موها.
مشکلات
عوارض جانبی کاشت مو که کمتر اتفاق می افتد
اسکار هیپرتروفیک یا کلوئیدمشکلات
کلوئید و زخم های هیپرتروفیک ، عوارض نادر پیوند مو هستند. شیوع گزارش شده از زخم های کلوئید و هیپرتروفیک در پیوند مو 0.1٪ است. آنها پاسخ غیرطبیعی به آسیب های پوستی را نشان می دهند که توسط رسوب شدید کلاژن شناخته می شوند. زخم های کلوئید معمولاً چند ماه یا چند سال پس از عمل جراحی ایجاد می شود و به طور نامحدود ادامه می یابد.
افراد مبتلا به سابقه بیماری زخم های کلوئیدی کاندیدای مناسبی برای جراحی ترمیم مو نیستند. کسانی که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به علت قومیت و سن دارند ، یا با سابقه شخصی از زخم های هیپرتروفیک باید از احتمال بروز زخم های غیر طبیعی اطلاع داشته باشند. مشکلات
فیستول آرتریوونوس مشکلات
فیستول شريانی از عوارض نادر پيوند مو به روش پانچ-گرافت است. این عارضه پس از پیوند زیاد به خصوص در منطقه گیجگاهی دیده می شود.
علائم آن وجود یک توده زیر جلدی ضربان دار همراه با درد یا سردرد است. آنژیوگرافی برای ارزیابی کامل تشخیصی لازم است.
این عارضه معمولاً طی 6 ماه به طور خود به خودی رفع می شود. اما اگر جراح در مورد پارگی رگ و یا زیبایی ظاهر بیمار نگران باشد ، عروق های سطحی می توانند بسته شوند.
عفونت پوست سر مش عفونت پوست سر بسیار نادر است. زیرا به خوبی کنترل می شود. عفونت های شدید در کمتر از 1٪ موارد اتفاق می افتد و معمولاً با ضعف سلامتی ، تشکیل پوسته بیش از حد و یا عوامل پیشگیرانه پزشکی مواجه می شوند.
اقدامات متعددی برای پیشگیری و کنترل عفونت پس از پیوند مو وجود دارد :
- اتاق عمل تمیز و ضدعفونی شده ،
- استفاده از مواد استرلیزه ،
- ضد عفونی کردن منطقه اهدا کننده ،
- استفاده از ابزارهای یکبار مصرف ،
- تجویز آنتی بیوتیک.
ظاهر سنگفرشی
Cobblestoning زمانی اتفاق می افتد که واحدهای فولیکولار در سوراخ و یا شکاف هایی که بیش از حد کوچک هستند یا در عمق نادرست کاشته می شوند.
غش کردن مشکلات
گاهی اوقات بیماران بسیار عصبی در طی انجام این روش دچار ضعف می شوند. اما این وضعیت می تواند با اقدامات ساده ای مانند دراز کش کردن بیمار و یا قرار دادن سر او در بین زانوها برطرف بشود.
تغییر رنگدانه مشکلات
تغییرات رنگ پوست ممکن است پس از پیوند مو ظاهر شود. منطقه پیوند شده نباید به مدت حداقل یک ماه پس از پیوند مو در معرض نور خورشید باشد. پوشیدن کلاه برای مردان و روسری برای زنان توصیه می شود.
نکروز
نکروز ناحیه گیرنده یک عارضه نادر اما خطرناک است که وقتی تعداد گرافت در منطقه گیرنده افزایش می یابد ، ایجاد می شود.
عوامل پیشگیرنده نكروز پوست : نكروز سایت محل دریافت نتیجه سازگاری عروقی است. تأثیرات پیش بینی شده از عوامل بیمار و عوامل فنی به شرح زیر است :
- عوامل بیمار: سیگار کشیدن ، آسیب آتروفیک پوست ، دیابت ، زخم در محل دریافت کننده یا سابقه عمل قبلی جراحی سر پوست.
- فاکتورهای فنی : تراکم زیاد ، میکروسکوپ ها ، سوراخ های بزرگ ، استفاده از محلول های بی حسی یا تسکین دهنده با غلظت بالای اپی نفرین ، و برش های عمیق در منطقه گیرنده.
درمان نكروز ناحيه دريافت كننده بر برداشتن زخم تمركز می كند. دبریدمان زخم و پانسمان مرطوب برای بهبود سریع تر زخم مؤثر می باشد. توصیه میشود لبه های زخم دبرید شود تا روند اپی تلیالیزه شدن تسریع شود.
چند ماه بعد از بهبود کامل زخم می توان کاشت مو را به صورت فاصله دار و با احتیاط انجام داد. استفاده از پماد مپيروسين دو بار در روز توصيه مي شود. در درمان نكروز بافت ، پیوند مو می تواند پس از بهبودی نكروز بافت انجام شود. مشکلات
محقق و مترجم : مینو شفیعی minoo shafie